luni, 24 mai 2010

Lapte de corp hidratant Cattier cu extract de vanilie

Pentru ca sunt o mica maniaca a vaniliei, am cautat o perioada o crema de corp cat mai naturala care sa miroasa placut a vanilie. Asa am ajuns la laptele de corp cu vanilie Cattier pe care l-am achizitionat de la un Plafar si pe care il folosesc de o saptamana.

Eu mi-am luat varianta mica, adica cea de 200 ml, dar mai exista si o varianta as numi-o "economica" la 500 ml care mai are in plus si o pompita destul de practica. Ambalajul este din plastic alb, mat si cu o eticheta putin retro.


In lista de ingrediente gasim urmatoarele: apa, ulei de floarea soarelui (provenit din culturi organice), caprylic/capric triglyceride, sorbitat stereate, floare de portocal amar si ulei de jojoba (provenite din culturi organice),  methyl glucose sesquistearete, benzyl alcohol, sodium benzoate, xanthan gum,parfum, nuca de cocos, vanilie, benzyl benzoate, benzyl cinnamate.

Well, totul bine si frumos dar atatea benzyl something nu-mi suna bine in conditiile in care pe eticheta avem trecuta inscriptia "Composition naturelle". Am dat un search dupa benzyl cinnamate si pe www.cosmeticsdatabase.com se spune ca poate cauza alergii, este neurotoxic, putand produce iritatii ale pielii, ochilor, efecte nocive asupra plamanilor. ( mai multe detalii aici).

Laptele miroase foarte frumos, a vanilie (ma intreb cat anume este parfum sintetic), este hidratant dar intra putin mai greu in piele. Are consistenta unei creme de plaja, din aceea pe care trebuie sa o masezi bine ca sa intre in piele. Ce mi-a placut este faptul ca lasa pielea moale si mirosind a vanilie pana seara.

Cu toate acestea, ideea ca la baza are ulei de floarea soarelui si cateva substante mai mult sau mai putin periculoase nu ma incanta. Dar la pretul acesta, aproximativ 30 ron, nu cred ca ma pot astepta la ceva mai mult. Asa ca pornesc mai departe in cautarea lotiunii perfecte.

3 comentarii:

  1. si mie imi place vanilia, doar ca eu nu prea ma inteleg bine cu produsele bio/eco & co... am avut un lapte de corp cu vanilie care pur si simplu mirosea delicios (Vanilla Lace de la VS). s-ar putea sa-ti placa ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Conform standardelor un produs natural trebuie sa contina doar 5% substante naturale si ma gandesc ca produsul de care vorbesti mai sus indeplineste aceste cerinte. Asa ca nu e nici o greseala din partea producatorului sa scrie pe eticheta ca este produs natural.. Vroiam sa te intreb daca este certificat de vreun organism mare, gen Ecocert, NASSA, UK Soil Association, AIAB (acum depinde de tara de provenienta), pentru ca daca are una din aceste certificari poti sta linistita este un produs organic (adica are 95% ingrediente naturale).
    Cat priveste parfumul, daca este un produs natural poti fi sigura ca este sintetic, sa produci parfum natural este mult prea scump.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este certificat Ecocert din cate stiu eu.

    RăspundețiȘtergere