miercuri, 7 aprilie 2010

Crema cu unt de Shea home made

Cum am mentionat acum ceva timp, mi-am cumparat de la Lori's Beauty 100g de unt de Shea nerafinat. Adica un unt de culoare galbuie, cu o textura conglomerata si greu de intins pe piele. Care unt a ramas uitat prin frigider pentru ca mi se parea imposibil de utilizat. Dar duminica, dand iar peste el, am zis sa gasesc o solutie. Asa ca l-am lasat la temperatura camerei vreo jumatate de ora, apoi l-am faramitat cu o furculita intr-un castron si am adaugat 4 lingurite de ulei de cocos si o lingurita de ulei de masline. Apoi..l-am mixat :D . Vreo 10 minute bune. Si a iesit super. Imi pare rau ca nu i-am facut o poza inainte ca sa vedeti cum arata. Acum e cremos, aerat, de culoare alba si se intinde excelent pe piele. 

Cum n-aveam niciun borcanas prin casa, am sacrificat o crema pentru picioare de la Avon (oricum plina de chimicale ), ca sa pun frumusetea de unt de Shea.

Mi-ar fi placut daca mirosea a cocos, dar din pacate, ori cantitatea de ulei folosit a fost prea mica ca sa persiste parfumul, ori mirosul de unt de Shea cedeaza greu. Data viitoare o sa incerc sa adaug cateva picaturi de ulei esential. Pana atunci ma rasfat in fiecare seara cu crema mea naturala :).

11 comentarii:

  1. Aproape ca pare comestibila crema:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :D yup..intinsa asa ..pe o felie de paine prajita :))

    RăspundețiȘtergere
  3. buna, pe blogul meu te asteapta un premiu! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde ai cumparat uleiul de cocos si la ce pret?

    RăspundețiȘtergere
  5. Uleiul de cocos este acesta http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=58&PID=950&Brand=Akamuti&Product=Body_Butter-Coconut_Oil ,dar poti gasi si la noi, de exemplu pe Sideris.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa incerci cu ulei esential de muscata sau de ylang ylang, oricum cu unul mai puternic, daca vrei sa iasa mirosul de unt de shea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu vreau s-o incerc, doar ca am de gand sa adaug uleiuri esentiale sa ii dea miros.

    PS: Felicitari pt blog..:) :*

    RăspundețiȘtergere
  8. buna idee. nu stiam ca se gaseste unt de shea de cumparat

    RăspundețiȘtergere
  9. Se gaseste si este extrem de bun :)

    RăspundețiȘtergere