duminică, 4 aprilie 2010

Nucile de sapun

Nu stiu cate dintre voi au auzit despre nucile de sapun. Sa fiu sincera si eu am aflat de curand cand, tot cautand niste ingrediente pentru un scrub home made am dat peste site-ul lor Nuci de sapun . Si mi-au trezit interesul, gandindu-ma ca trebuie neaparat sa le incerc si apoi, deh, sa scriu un post.

Si cum Sfaturile bunicii organizeaza un concurs in care se pot castiga unul dintre cele 3 saculete de nuci de săpun puse in concurs sau un săculeț de 1/2 de kilogram de nuci de săpun și un ulei esențial Fares la alegere, iata-ma vorbind despre aceste interesante nuci.


Imagine preluata de pe Nuci de sapun.

Ce sunt ele? Sunt fructele unor specii de arbore ce cresc la poalele muntilor Himalaya, cel mai cunoscut fiind Sapindus Mukorossi. De-a lungul timpului, aceste fructe au fost folosite intens in medicina traditionala indiana ca remediu impotriva epilepsiei, eczemelor si psoriasis-ul, dar si pentru igiena corporala. Ce le face atat de cunoscute? Ei bine, asa cum denota si numele, ele contin o contitate importanta de saponina ce le transforma intr-un util si puternic detergent bio. De la folosirea pe post de sampon cosmetic pana la spalarea rufelor si a suprafetelor casnice, aceste mici nuci de sapun reprezinta varianta naturala la multitudinea de solutii ce contin sodium laureth sulfat. Mai mult de cat atat, pretul este accesibil (500gr costa 25 Roni), iar cu aceasta cantitate puteti spala de circa 150-200 de ori.

Nucile de sapun sunt perfecte pentru persoanele sensibile fiind nealergenice si sunt 100% biodegradabile.

Pe mine m-au convins sa incerc asa ca sunt sigura ca o sa revin cu un review pe aceasta tema.

2 comentarii: