luni, 29 martie 2010

The organic body care shop II

Asa cum am promis aici, revin cu noutati despre cremutele in chestiune in posesia carora am intrat azi :D. Incep cu lucrul de care am fost..un pic dezamagita.

1. Pure Nuff Stuff Body Bliss-Rose and Vanilla (100ml - 5.5 lire)


Am comandat-o cu gandul ca o sa miroase placut a vanilie =P~ ( si poate mai putin a trandafiri).  A ce miroase in realitate? Hmm..greu de definit. Cert e ca nu a ce scrie pe ambalaj. E ceva ce te duce cu gandul la un produs expirat sau ca sa nu fiu atat de carcotasa...ceara.. veche si proasta.

O alta surpriza neplacuta am avut-o in momentul in care am desfacut sticluta albastruie, iar lotiunea a inceput sa iasa in voia ei..si evident, nu a mea :-L . Asa ca m-am panicat si am astupat-o repede . La a doua incercare a stat mai cumintica. Inclin sa pun asta pe seama conditiilor de transport, desi cum imi spunea cineva..nu e totusi apa minerala.

Lotiunea este catalogata pe site ca fiind "vegan", iar ce contine puteti vedea mai jos:


Si in sfarsit am observat si eu ca uleiul de trandafiri si vanilia sunt in coada listei, deci slabe sanse ca produsul macar  sa fi avut iz de cele mentionate. Iar pe site-ul lor ingredientele sunt asezate in ordine alfabetica, deloc ajutator [-X .

Ca textura, lotiunea este asemanatoare cremelor din comert, putin mai uleioasa, dar intra repede in piele si daca n-ar fi acel miros ingrozitor, as folosi-o incantata. Din pacate, datorita acestui inconvenient, o s-o folosesc cel mult pentru masarea si hidratarea picioarelor.

As mai cumpara-o o data? Evident, nu!

2.  Akamuti Body Butter - Coconut Oil (50mg -3.95 lire)

Surpriza pe care am avut-o cu acest produs este ca aproape mi l-am varsat in brate cand am incercat sa deschid cutiuta metalica. Se pare ca din cauza caldurii transportului, acest unt moale s-a transformat intr-un ulei greu de stavilit de sarmana cutiuta si ma bucur totusi ca a mai ajuns ceva la mine si nu s-a prelins prin tot pachetul.

Despre miros..miroase initial a nuca de cocos de parca ai fi intr-o ciocolata Bounty uriasa, dar dupa aceea se simte acel miros ranced de ulei. N-am ce sa comentez aici pentru ca oamenii au mentionat pe site ca produsul nu este dezodorizat. Acum, datorita problemei cutiutei, am testat vrand nevrand si timpul de absorbtie a uleiului si aici am numai cuvinte de lauda pentru ca intra imediat in piele fara a o lasa grasa, iar pielea ramane catifelata si mirosind usor a cocos..si putin a ulei..ranced..dar te obisnuiesti repede cu mirosul :D


Potrivit site-ului lor, acest ulei poate fi folosit pentru hidratarea profunda a pielii, dar si ca masca si balsam pentru par sau ca remediu impotriva matretii.

Si mie deja imi sclipesc ochii si presimt ca parul meu o sa miroasa a cocos cateva zile de-acum incolo. Yaaay! :D

As mai cumpara? Da, dupa ce ma obisnuiesc cu mirosul.

3. Akamuti Body Butter-Cocoa and Almond (60ml - 6 lire)

Nu pot sa spun decat YUMMY  =P~ . Eu am mai folosit unt de cacao nerafinat inainte luat de pe Lori's Beauty care miroase la fel de bine, dar este putin mai greu de intins. Imi place foarte mult ambalajul, iar amestecul cu uleiul de migdale il face mult mai maleabil si fin decat in starea naturala. Este absorbit putin mai greu decat uleiul de cocos, insa hidrateaza foarte bine si in plus..ma simt ca o bomboana uriasa de cacao :D


Mai multe detalii despre Akamuti Body Butter gasiti la Gabi.

As mai cumpara? :D ce va zice voua asta?!

Au mai ramas 2 produse la care am tot visat si de care acum nu ma mai satur de mirosit : Balm Balm Face Balm si Balm Balm hand balm. Las insa un review amanuntit pe zilele urmatoare pentru ca intai vreau sa testez si apoi sa dau verdictul final..care va fi..presimt, pozitiv :D

sâmbătă, 27 martie 2010

NYX - Champagne & Caviar

Pentru ca am auzit multe lucruri bune despre marca de cosmetice NYX, am facut o comanda pe Make-up Shop de mai multe produse printre care si trusa de 10 farduri Champagne and Caviar din colectia Runaway.  Adica ce avem mai jos:


In primul rand, imi place mult ambalajul foarte practic, negru lucios, pe care este inscriptionata sigla NYX si numele paletei. Capacul are o oglinda interioara, iar in cutie mai gasiti si un aplicator cu doua capete, cu forme usor diferite.

Paleta mi-a placut mult pentru multitudinea de culori neutre si am fost extrem de incantata cand am primit-o. Si cam atat. Pentru ca atunci cand a venit vorba de testat, am ramas dezamagita. Culorile mi se par extrem de slab pigmentate, trebuie sa executi de vreo trei ori miscarea culoare - pleoapa ca sa se intrevada ceva. Iar acelasi rezultat l-am avut folosind pensule diferite din par natural, precum si mini aplicatorul care insoteste trusa (desi n-as mai incerca experienta pentru ca zgarie rau).

Culorile sunt mate cum mi-am dorit, dar unele nuante, in genere cele mai inchise, sunt foarte "chalky", adica prafoase si greu de blenduit.

Acesta este primul rand si din care imi place foarte mult a doua culoare..un fel de taupe dragut.


Si al doilea rand unde se poate vedea cat de urat se intind a treia si ultima culoare, precum si ca albul..e aproape inexistent..desi am insistat generos. N-a vrut si pace :)


Acum am facut un mic test. Si anume am luat o culoare din paleta, pe care am aplicat-o:

- in varianta originala,
- folosind Too Faced Insurance Policy ca baza
- aplicand  culoarea originala cu o pensula umeda si
- aplicand culoarea originala folosind ca baza NYX Jumbo pencil, nuanta Milk


Dupa rezultat, am concluzionat ca pentru a obtine o nuanta placuta si puternica trebuie musai folosit un primer bun. Altfel, in afara ca nuantele arata frumos in cutie, nu prea ai ce face cu ele. Sunt curioasa cum arata folosind primer-ul de la NYX, asa ca, la urmatoarea comanda am de gand sa incerc pe cel de intesificare a culorii. Sa vedem ce iese :)

Keep you posted.

joi, 25 martie 2010

Sapunurile naturale

Conform statisticilor, femeia moderna foloseste zilnic aproximativ 500 de substante chimice ascunse in sapunuri, sampoane, creme de fata sau de corp, produse de machiaj si vopsea. Marea majoritate a acestor chimicale sunt absorbite prin piele si devin responsabile de aparitia cancerului de piele, a alergiilor sau pot induce dezechilibre hormonale grave.

Pentru ca de ceva timp am hotarat sa diminuez cantitatea de substante chimice cu care intru in contact, am renuntat la sapunul frumos mirositor din comert si am cautat o varianta mai naturala si inofensiva. Dupa o perioada de documentare temeinica cu privire la modalitati de "sapunit" in care deja ma vedeam o zana a sapunurilor ;;) , am capitulat in fata pretului costisitor din Romania al untului de shea, grasimii de cocos si a uleiurilor esentiale necesare (dar sa nu disperam ca am descoperit de unde pot lua de afara..so..de un sapun home made by moi tot punem :D ).

Si ca sa intelegeti ce anume m-a facut sa ridic din spranceana la orice sapun din comert, o sa faca o mica introducere in ceea ce inseamna acesta.

In primul rand trebuie sa stiti ca sapunul se obtine prin combinarea unei surse de grasime (animala sau vegetala) cu un acid, procesul purtand numele de saponificare.

Materia prima pentru sapunul din comert o constituie grasimea animala cunoscuta si sub numele de seu. Acesta provine in principal de la bovinele sacrificate pentru carne, dar se poate folosi si seu de oaie sau porc..yuk! Una dintre primele probleme ale procesului de prelucrare a seului este aparitia bacteriilor, care are loc imediat dupa colectarea grasimii. Pentru a controla dezvoltarea bacteriilor, grasimea este tratata cu substante antibacteriene si detergenti sau sunt folosite mari cantitati de sare cu rol de conservare.

Un alt aspect care influenteaza compozitia chimica a seului este tratamentul la care sunt supuse animalele in timpul vietii si anume: injectii cu antibiotic si hormoni de crestere, inhalarea de insecticide si ingerarea de ierbicide odata cu hrana. Riscul ca aceste substante nocive sa fie transmise in produsul finit cu care noi intram in contact este foarte mare.

Acum sa vorbim despre dioxine. Dioxinele reprezinta compusi chimici toxici care se acumuleaza in grasimea animala. Acesti compusi cancerigeni devin extrem de stabili in acest mediu, trecand mai departe in corpul uman prin ingerarea grasimii animale sau prin contactul pielii cu aceasta grasimea. Efectele? Acnee, decolorari ale pielii, iritatii, dezechilibre hormonale si afectiuni ale ficatului, iar expunerea pe o perioada indelungata poate duce la aparitia cancerului.

Si cum nu ar fi de ajuns "calitatea" materiei prime, producatorii de sapun au ales sa adauge urmatoarele:

A-terpinolol –  Expunerea frecventa sau prelungita poate cauza edem si dificultati de respiratie.

Benzaldehida, supranumit si ulei de migdale amare, este un narcotic si un anestezic care poate afecta sistemul nervos central. Cand este inhalat, poate produce ameteli, varsaturi si scadere brusca de tensiune. 

Acetatul de benzil - iritant pentru ochi si plamani si un cunoscut cancerigen fiind asociat cancerului de pancreas. 

Linalol – un narcotic care afecteaza functia respiratorie si activitatea motorie.

Lauril – sulfat de sodiu sau mai simplu SLS are rolul de a ajuta pielea sa absoarba celelalte substante din produs prin distrugerea stratului natural de grasime al pielii. Este cunoscut si pentru rolul lui mutagen, fiind folosit in trecut de catre japonezi pentru mutatii bacteriene.

Triclosan – un cunoscut compus  antibacterian si mutagen foarte usor absorbit prin piele. Este iritant pentru ochi si asociat cu probleme ale ficatului.
La acestea lista se adauga si colorantii artificiali care trec usor in sange afectand diferitele organe.
Acum intelegeti de ce manuta mea nu a mai atins un sapun din comert de ceva timp si folosesc constiincios sapun natural. Si pentru ca am revenit la sapunul natural, sa va povestesc de Galador, cei de la care mi-am facut eu provizii.
Galador este o mica afacere de familie, un atelier plin de minuni din Transilvania. Sapunul este facut manual din uleiuri si grasimi vegetale si diferite amestecuri de plante si uleiuri frumos parfumate. I-am descoperit intamplator si dupa ce am studiat, again, problema am facut o comanda de 5 sapunuri naturale. Am primit imediat un reply cum ca sunt in reorganizare si ca o sa mai dureze cateva zile pana cand trimit minunile si am apreciat faptul ca imediat ce le-au trimis m-au instiintat. Comanda a ajuns in vreo 3 zile si apoi m-am pus pe testat.
Trebuie sa va spun ca exista mari diferente fata de ce e in comert si un sapun natural. In primul rand, mirosul. Sapunurile astea miros a plante, a plafar, a miere. Miros a...curat. Apoi consistenta e alta, sunt mai moi si se topesc usor. Spuma nu este extrem de bogata, dar se simte delicat iar pielea miroase tare frumos. Ce am observat imediat este faptul ca nu usuca. Ma spal cu ele si pe fata iar fata ramane curata si hidratata de nu mai am nevoie de nicio crema. 
Am fost plecata cateva zile din tara si cum nu m-am carat cu sapunul dupa mine am folosit un sapun gel de la fata locului. Oribil!! Pielea mea s-a revoltat imediat, dar in 2 zile de spalat cu sapunul natural arata perfect.
Ce a fost very cute este ca in cutia cu sapunase am gasit si doi trandafirasi de sapun si un biletel scris frumos de mana "Trandafirasii sunt sampon". I was sooo impressed. 
Si daca am ajuns si la sampon, pai da, exista si un sampon solid pe care l-am incercat dar are un mic inconvenient. Fiind pe baza de uleiuri naturale si fara SLS :P, parul ramane cam imbacsit si trebuie sa apelezi la reteta de la bunica aka clatitul cu apa si otet :D. Prin urmare..samponul a cam fost abandonat pentru ca, spalandu-mi parul zilnic , mi-e cam sila sa stau sa prepar in fiecare dimineata apa cu otet si apoi sa miros ca o proaspata salata de castraveti cu..ati ghicit..otet.

Nu mai stiu sigur ce sapunuri mi-am luat (acum sunt la ultimul, cel cu fulgi de ovaz), dar mi-a placut mult cel pentru ten gras cu Calendula care a fost incredibil de bun pentru mine. 
Acum ma pregatesc pentru a doua comanda, care este de minim 5 sapunuri, desi am impresia ca poti si mai putin ca oamenii sunt intelegatori :). Cred insa ca am zarit o data sapunuri Galador in farmaciile Dona (poate cu 1-2 lei mai mult decat pe site-ul producatorului). Si cum veni vorba de pret, preturile sunt  mai mari decat pentru un sapun normal, cam intre 13 Roni si 15 Roni bucata.  Mai ieftine decat  cele de la Soap Mill de exemplu, dar mai scumpe decat cele de la Alverde. Cu toate acestea, eu consider ca suma nu este exorbitanta, iar 5 sapunuri m-au tinut cam..2 luni jumate. Which is fine by me. So..acum astept salariul si visez sapunul cu scortisoara..to die for!! :D

miercuri, 17 martie 2010

Scurt review Soap and Glory

Cu haioasa Soap and Glory am facut cunostinta in Sensiblu cand am dat cu ochii peste un lip plumer genial intitulat Sexy Mother Pucker. Era in jur de 45 Ron si dupa o zi de studiat opinii pe net, am cedat ;)) . Iar intre lip plumer-ul de la Too Faced si acesta, castiga detasat Soap and Glory. Efectul de pluming are loc doar daca solutia intra in contact cu apa aka dai cu limba peste buze si consta intr-o senzatie de intepatura la nivelul buzelor care dureaza cam 20 de minute. Eu am varianta incolora care da foarte frumos pe buze si care contribuie, cred eu, cel mai mult la efectul de marire. Si nu, nu o sa te trezesti cu niste buze rosii de furie asa cum am patit la Too Faced de ziceai ca m-am frecat toata ziua cu ardei iute pe buze.



Incantata de calitatea lip plumer-ului, de numele ingenios si design-ul ambalajelor, am mai cumparat crema de maini Hand Food si untul de corp The Righteous Butter. Crema de maini isi face treaba cam cat isi face si Elmiplantul, adica pana la urmatoarea spalare pe maini cand iar simt ca pielea mainilor ma strange si este nemultumita. Mirosul este usor si dulce, acelasi ca cel al untului de corp.

Untul de corp are ca ingrediente de baza untul de shea, uleiul de cocos si unt de cacao plus...jdemii de chimicale care mai de care mai alambicate. Ca pro-uri, miroase tare dragut si intra repede in piele scapandu-ma de senzatia de elastic. Ce imi place mie insa cel mai mult este ambalajul  (un roz delicat) si design-ul etichetei care te face sa-ti aduci aminte de reclamele la produse cosmetice minune de prin anii '50 si pin up girls.

Brand-ul merita toata admiratia pentru idee si cultura, Sexy Mother Pucker e the best, dar cremele..hmm..or avea ele unt de shea si alte ingrediente trendy, dar cu restul?..cu restul ce ne facem?!

marți, 16 martie 2010

The organic body care shop

Tocmai am primit mail-ul de confirmare a expedierii comenzii de pe www.theorganicbodycareshop.com, un site cu cremute si minunatii naturale de care am aflat de la Gabi. Asa ca ma foiesc incantata si numar zilele pana cand ajunge la mine..me =P~ .

Recunosc ca dau tarcoale site-ului de ceva timp pana cand am zis pana aici, fie ce-o fi, ma da afara din casa ca eu dau banii pe cremute iar noi n-avem perdele, accept spasita..dar trebuie sa le am..yaaay! :)

Asa ca astept clipocind urmatoarele:

Balm Balm Hand Balm-Rose Geranium
Balm Balm Face Balm-Fragrance Free
Balm Balm Face Balm-Rose Geranium
Akamuti Body Butter-Coconut Oil
Akamuti Body Butter-Cocoa and Almond
Pure Nuff Stuff Body Bliss-Rose and Vanilla



Toata afacerea m-a costat cam 38 de lire, transport inclus..(sa fie cam la o perdea jumate :) ).

PS: I'm not a Balm Balm maniac!! O crema Balm Balm e cadou pentru mama care se duce la posta sa le ia.  Da stiu..mita..

luni, 15 martie 2010

Too Faced Insurance Policy

Am cautat multa vreme o solutie pentru ca fardurile sa reziste mai mult timp pe ploapele mele pentru ca orice fard disparea sau se strangea in striuri hidoase dupa cateva ore. Asa ca m-am pus pe studiat problema serios, am intors-o pe toate partile si pe toate forumurile si am decis Shadow Insurance de la Too Faced. Si cum n-am gasit la mega reducere pe site-urile mele cu cosmetice, am mers frumusel in Sephora si am gasit minunea la pachet cu o trusa de farduri sub numele sugestiv Insurance Policy. Fiind ultimul pachet iar eu decisa sa nu ma intorc acasa fara primer am inchis ochii si am platit constiincios 130 de ron...



Bun. Dupa o luna de zile ma declar fericita. Desi mai joaca feste cateodata (nu m-am decis daca e vorba de cantitatea pe care o folosesc, timpul de uscare sau doar pielea care isi bate joc de mine) ma declar 100% fericita. Culoarea rezista chiar si 6 ore care pentru mine este incredibil si in plus, pentru ca nu trebuie folosita o cantitate imensa, tubul se preconizeaza a ma tine cateva luni bune.

Cat despre culori sunt in numar de 6 dupa cum urmeaza:

- Lucky Charms: verde inchis usor sidefat
- Full Frontal: un maro inchis
- Glamazon: un cappuccino sidefat
- Socialite: maro roscat usor sidefat
- Boy Toy: roz mat
- Skinny Dip: bleumarin usor sidefat


Swatches mai jos:


Culorile sunt frumoase, pigmentate putin cam prea "sclipicioase" pentru gustul meu, dar se pot scoate niste combinatii foarte reusite asa ca nu regret mica investitie.