joi, 3 aprilie 2014

Cand indeajuns e indeajuns

Ma gandeam demult sa scriu aceasta postare, dar abia acum cred ca e momentul potrivit pentru mine.

When enough is enough? Cred ca problema societatii noastre e sa realizeze acest lucru. Suntem evident o societate de consum, dar este asta o scuza pentru noi? Nu ar trebui sa fie si ar trebui sa invatam ca tot ce inseamna 100 de alegeri nu ne face mai fericiti, ci mai stresati si mai lipsiti de esenta. Suntem crescuti si crescute sa credem ca ceea ce avem creeaza valoara. V-ati intrebat vreodata ce suntem fara miile de produse de machiaj, fara rochitele la mode, fara televizoarele la moda si masinile ultima generatie? Noi, ca persoane ce valoram? Daca nu ar exista aceste lucruri, cum ne-am deosebi fata de miliardele de oameni din jur? Lucuri pe care le-am invatat:

1. nu, nu este nevoie sa ai 1000 de creme. Maxim 2-3 sunt indeajuns pentru diferitele stari pe care le ai si pentru nevoile corpului tau.
2. Educa-te sa nu cazi prada reclamelor de tot felul. Nu inseamna decat mai multi bani aruncati aiurea care pot fi folositi pentru o carte sau o vacanta sau sa-ti acoperi datoriile pe care el ai.
3. De cele mai multe ori companiile de cosmetice lanseaza colectii noi, dar care nu sunt decat acelasi produs altfel ambalat. La fel si pentru electronice. Chiar ai nevoie de 3D sau ultima generatie de mp3 player?
4. In general, produsele pe care le gasesti in super market au in mare parte aceeasi compozitie, doar un brand si ambalaj diferit.
5. Foloseste produse cat mai naturale si care iti fac tie bine si nu cadea prada reclamelor de pretutindeni
6. Nu deveni dependenta de ce ai. Simte-te bine naturala si nu-ti fie teama sa iesi nemachiata. Pana la urma esti mai mult decat o fatza frumoasa.
7. Investeste in tine. Invata, fa cursuri, citeste, cladeste-ti o cariera. Nimic nu este mai sexy decat o femeie desteapta.
8. Ai incredere in tine. V-ati intrebat vreodata de ce unele persoane care nu se incadreaza in tiparul de frumustete sunt atat de placute? Simplu. Emana incredere in sine si asta atrage. Oricand, pe oricine. Si asta da, se poate invata. Trebuie doar sa te simti bine cu tine. Chiar daca ai nasul putin cam mare, chiar daca esti usor asimetrica (lucru care btw nobody cares!). Atunci cand iti accepti defectele si te simti bine in pielea ta, there's nothing you can't do.
9. Bucurata-te de corpul tau. Esti tanara si corpul tau nu va arata vreodata atat de bine ca acum. Nu mai astepta ziua de maine si momentul in care vei arata mai bine. Live the moment.
10. Nu iti place ceva la tine? Schimba! Acum. There is nothing you can't do! Nu lasa pe maine sau pe poimaine. S-ar putea sa nu mai ai sansa.
11. Fii constienta in orice clipa ca nu timp ramas. Nu ai timp sa stai intr-o relatie care nu te ajuta sa cresti, nu ai timp sa irosesti in conversatii fara valoare si in lucruri de nimic. Ai o singura viata, un timp limitat. Bring the best of it.
12. Invata cand sa spui stop. Cand ceea ce ai sau ce faci nu iti mai e de folos. Nu cauta motive pentru care sa ierti drama altor oameni care se rasfrange asupra ta. Fiecare este raspunzator de propriile actiuni si asa cum spunea Sarte libertatea fiecaruia se opreste acolo unde incepe libertatea celuilalt.
13. Opreste-te in a te considera vinovat de greselile altora. Ceea ce nu poti controla nu este vina ta. Esti responsabil doar de propriile decizii si esti raspunzator de efectul deciziilor tale asupra celor din jur.
14. Daca nu te simti iubita si atunci cand esti goala si nemachiata langa el, atunci nu ai ce cauta acolo. Nu e vina nimanui, sunteti doar doi oameni cu alte dorinte in viata.
15. Invata sa-ti asumi responsabilitati si sa iei oamenii asa cum sunt. Atunci cand stii exact care sunt dorintele tale, e usor sa stii cand sa spui stop. Nu te complace in situatia de martir.
16. Gandeste-te ca fiecare lupta propria batalie de care poate nu ai idee. Cu toate acestea nimeni nu are dreptul sa-si rasfranga frustrarile personale asupra celor din jur. Shape up and deal with it before going out.
17. Stabileste-ti goluri in viata pe saptamani, pe luni, pe ani. Iti va da un sens vietii si te va ajuta sa te trezesti zambind dimineata
18. Cunoaste-te pe tine insuti si nu face compromisuri esentiale. Te vor distruge pe tine si vor secatui relatia.
19. Invata sa traiesti singur. Atunci cand te iubesti pe tine, poti iubi pe altcineva asa acum e, nu pentru ceea ce iti ofera.
20. Invata sa comunici. Ce nu iti place. Ce iti place. Oricand si oriunde. 99% dintre conflicte sunt generate de lipsa sau de comunicarea deficitara. Invata sa comunici in functie de individ si intelege toate sub aspectele comunicarii.
21. Fii sincer. Pe cat posibil. Cand nu poti fi, e o problema. A ta sau a celuilalt.
22. Cere ce vrei si lucreaza ca sa obtii. Nimeni nu stie ce vreai mai bine ca tine. Si primul pas in a obtine ceva e a cere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu