sâmbătă, 5 iunie 2010

Sampon cu argila verde de la Cattier

De ceva timp caut un sampon bun pentru parul meu, adica pentru un par fin, vopsit, care se ingrasa foarte repede si este predispus la matreata. Am renuntat de ceva vreme la minunile din comert, singurul sampon care mai troneaza la mine in baie fiind un Head&Sholder pentru volum care rezolva problema matretei dar nu si aceea a parului gras. Am incercat si samponul solid Galador si sapunul de Alep dar acestea fac ca parul sa arate tare imbacsit, desi il clateam cu apa cu otet. 

Din sampon in sampon am ajuns si la cel cu argila verde de la Cattier. 
Samponul se prezinta intr-un recipient de plastic de 250 ml, are consistenta unui sampon obisnuit si o culoare verde usor prafoasa. Dupa cum vedeti este certificat ca fiind bio si contine urmatoarele: apa, extract de lavanda, ALS, argila verde, cocoamidopropyl, betaine, guma xanthan, benzyl alcool, sodium benzoate, proteine din grau hidrolizat, ulei de salvie, acid lactic, parfum, limonene, linalool, citronellol. 10% din ingrediente sunt provenite din culturi organice si 98.8% din ingrediente sunt naturale. 

In privinta parfumului mie imi pare a fi un amestec de lamaita cu argila. E racoritor si placut insa parul nu va mirosi la fel dupa spalare. Ca efecte nu m-a dat pe spate. Face cat de cat spuma, dar daca ai parul lung ca mine trebuie sa aplici o cantitate destul de mare. La clatire lasa senzatia de par uscat identica cu aceea de la clatirea cu otet de mere. Cred ca as fi fost mai incantata de el daca lasa parul mai curat. Desi clatesc abundent cu apa calduta de fiecare data, mi s-a intamplat ca uneori sa nu-l simt atat de curat pe cat as dori si sa se pleosteasca urat pana seara, necesitand o noua spalare. Poate ca efectele se vor vedea la folosirea pe o perioada indelungata insa nu stiu daca am rabdarea necesara sa stau cu un asa par :) .

Pretul este aproximativ 30 Ron si se gaseste in magazinele Plafar.

8 comentarii:

  1. exact asa am avut eu un sampon bio cu lapte de capra :( imi lasa parul imbacsit si pleostit :( de atunci am spus ca prefer chimicalele, decat asa ceva ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nici cu chimicalele nu pream ma impac :( .Acum sunt la un sampon cu argila de la Ducray. Sa vedem ce minune mai este si asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. anda, incearca sa adaugi ulei esential de rozmarin samponului tau, cam 15-20 picaturi/150 ml, parul o sa faca scartz de curatenie! :)
    incearca si sampoanele mayam, gasesti pe sideris.ro un produs nou de la ei, Botanis, si mai e si varianta prepararii propriului sampon, pornind de la glucozida de cocos. eu mi-am facut singura samponul si sunt foarte multumita! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. din cate stiu, ca sa aiba eticheta certificata bio trebuie sa indeplineasca anumite standarde de compozitie, nu de performante cosmetice. daca e bio stii ca e mai sigur ptr piele ptr ca elimina anumiti factori de risc (gen SLS din sampoane), poate chiar protejeaza sau hraneste. Probabil ca este greu sa gasesti inlocuitori naturali cu efecte predeterminate:) depinde de cata cercetare e investita...
    Si eu am testat diverse produse bio, unele mai ciudatele, alte mai bune decat orice altceva din genul lor.. Spre exemplu, acum sunt foarte foarte incantata de un blush si niste farduri de la Nvey Eco.. sunt foarte fine, se aplica perfect, nici o reactie neplacuta.. ca de obicei nu am puteam opri din mancarimi :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    Eu am la fel ca tine parul gras si predispus la matreata. M-am chinuit foarte mult timp folosind sampoane normale, dermatologice si naturale fara vreun efect nemaipomenit. In cel mai bun caz functionau 2 -3 spalari si pe urma parul meu revenea la starea initiala. Acum vreo 2 luni mi-am cumparat si eu exact acest sampon care mi-a rezolvat partial problema cu matreata dar parul se ingrasa la fel de repede...cam aceleasi rezultate pe care le-ai scris si tu. Fiind obisnuita sa sar de la un sampon la altul imediat cum nu isi fac efectul, mi-am cumparat un alt sampon cu ceai verde de la Aubrey. Il folosesc deja cam de o luna si pentru prima data sunt multumita: nici urma de matreata (nici macar dupa ce se ingrasa), il curata foarte bine si are un parfum placut. De ingrasat nu pot spune ca rezista nemaipomenit de mult dar un 3 zile acolo e ok.
    In final cred ca depinde de la persoana la persoana, dar sper ca mi-am gasit in sfarsit samponul adecvat :)

    RăspundețiȘtergere
  6. A, daca doriti sa aflati mai multe despre produse organice certificate premium, puteti sa va opriti si pe www.rangali.ro ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Kzarrine: merci mult pentru sfat :) O sa incerc. Si sincera sa fiu m-a tot tentat varianta cu glucozida de cocos :) @Viorelia mie sincera sa fiu mi se par extrem de scumpe fardurile bio. @Diana de la Aubrey am incercat doar o crema de maini si un demachiant. Nu m-au dat pe spate dar poate o sa incerc samponul dupa ce termin minumea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Anda, din păcate sau din fericire (în funcţie de ce crezi despre lepşe) te-am nominalizat într-o leapşă cu accesorii favorite. Homo cosmeticus Shopaholicus sunt.

    RăspundețiȘtergere