sâmbătă, 5 iunie 2010

Sampon cu argila verde de la Cattier

De ceva timp caut un sampon bun pentru parul meu, adica pentru un par fin, vopsit, care se ingrasa foarte repede si este predispus la matreata. Am renuntat de ceva vreme la minunile din comert, singurul sampon care mai troneaza la mine in baie fiind un Head&Sholder pentru volum care rezolva problema matretei dar nu si aceea a parului gras. Am incercat si samponul solid Galador si sapunul de Alep dar acestea fac ca parul sa arate tare imbacsit, desi il clateam cu apa cu otet. 

Din sampon in sampon am ajuns si la cel cu argila verde de la Cattier. 
Samponul se prezinta intr-un recipient de plastic de 250 ml, are consistenta unui sampon obisnuit si o culoare verde usor prafoasa. Dupa cum vedeti este certificat ca fiind bio si contine urmatoarele: apa, extract de lavanda, ALS, argila verde, cocoamidopropyl, betaine, guma xanthan, benzyl alcool, sodium benzoate, proteine din grau hidrolizat, ulei de salvie, acid lactic, parfum, limonene, linalool, citronellol. 10% din ingrediente sunt provenite din culturi organice si 98.8% din ingrediente sunt naturale. 

In privinta parfumului mie imi pare a fi un amestec de lamaita cu argila. E racoritor si placut insa parul nu va mirosi la fel dupa spalare. Ca efecte nu m-a dat pe spate. Face cat de cat spuma, dar daca ai parul lung ca mine trebuie sa aplici o cantitate destul de mare. La clatire lasa senzatia de par uscat identica cu aceea de la clatirea cu otet de mere. Cred ca as fi fost mai incantata de el daca lasa parul mai curat. Desi clatesc abundent cu apa calduta de fiecare data, mi s-a intamplat ca uneori sa nu-l simt atat de curat pe cat as dori si sa se pleosteasca urat pana seara, necesitand o noua spalare. Poate ca efectele se vor vedea la folosirea pe o perioada indelungata insa nu stiu daca am rabdarea necesara sa stau cu un asa par :) .

Pretul este aproximativ 30 Ron si se gaseste in magazinele Plafar.